Nyt pitäisi olla kaiken median siirretty, joten Piipittimen pitäisi olla taas kaikin puolin toiminnallinen. Jorttausprosessi valmis.

Näytä ketju

Kuvien ym. kanssa voi vielä olla ongelmia, kun meidän mediat siirtyy Jortageen. Aloitin siirron jonkin aikaa klo 22 jälkeen, ja nyt on ~6700 / 124180 tiedostosta siirretty, joten todennäköisesti median voisi odottaa toimivan taas kunnolla vasta huomenna.

Näytä ketju

Piipitin käyttää nyt Jortagea kuvien ja muiden median tallennustilana! Jortagen Storage Pool on fediversen instanssien mediaa varten luotu palvelu, johon instanssit voivat laittaa omat mediansa, ja hakea muiden mediat sieltä. Kun useampi instanssi käyttää samaa tallennuspalvelua, kaikki säästää rahaa, koska kaikkien ei tarvitse pitää toistensa medioista kopioita.

Jortage ei maksa meille mitään, mutta jos haluat auttaa operaation rahoituksessa, niin täältä löytyy linkit: jortage.com/

Teen piipittimen kanssa vähän ylläpitohommia klo 22, jolloin huonolla tuurilla sivut saattavat olla hetken alhaalla. Kuvat ja videot eivät myöskään ole välttämättä saatavilla jonkin aikaa klo 22 jälkeen, koska ne siirretään uuteen paikkaan. Muuten ei pitäisi tulla erityisemmin häiriötä piipittämiseen.

Tämän tilanloppumisongelman olisi siis pitänyt ratketa automaattisella siivoamisprosessilla, jonka viime downtimen aikana laitoin kasaan, mutta se ilmeisesti lopetti toimintansa jossain välissä. Selvittelen asiaa.

Näytä ketju

...Ja nyt piipitin on taas käynnissä noin kuuden tunnin downtimen jälkeen. Pahoittelut taas downtimestä, sama syy kuin viimeksi, levy tuli täyteen. En ole ihan varma vielä syystä, mutta nyt ainakin järjestän itselleni hälytyksen *ennen* tilan loppumista :blobcat_drink:

Neon buustasi

@neon must on oikeesti mukava että tää on niin ruohonjuurihommaa että ongelmat on tätä luokkaa. Tällä yksinkertaisuudella on joku semmonen raikkaan viattomuuden fiilis, että tässä ei ole taustalla joku nimetön kasvoton korporaatio jolle olisin vain ja ainoastaan vapaata riistaa. Ihanaa 🥰

Neon buustasi

@neon Olin kans töissä tähän aikaan. Tätä jo vähän odotettiinkin ja tälle oltiin osittain valmistauduttu sähköpostia lähettämällä palveluihin joista vois saada apua, mut nepä ei oo vielä vastanneet :cheh:

Piipitin oli alhaalla tietääkseni 18:05 alkaen tänään, ja 19:20 takaisin käytettävissä, pahoittelut! En ihan heti huomannut, kun olin töissä vielä seitsemään asti. Syynä oli palvelimen kovalevyn täyttyminen. Korjauksena poistin palvelimelta ulkoista mediaa, eli kuvia, videoita, jne. piipittimen ulkopuolelta. Tämän ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa piipittimen selauskokemukseen erityisemmin. Jos huomaat ongelmia niin replyä vaan!

Kuvaus on tosin varmempi, koska postaukset eivät välttämättä ole ulottuneet muille instansseille, jos kukaan siellä ei vielä seuraa sinua.

Näytä ketju

Mastodon-vinkki: Kannattaa täyttää bio ennen kun seuraa muita, koska fediversumissa usein seurataan takaisin. Sitä voi helpottaa jos profiilissa on jonkinlainen kuvaus – tai vielä parempi, postauksia!

Neon buustasi

ai vitsit, oon aika iloinen nähdessäni piipitin.fi :n ja sitä myöten fedin suomalaisasteen kasvun. siinäpä instanssi, jota suosittelen mielelläni kavereilleni, jota polyglot.cityn kaltainen monikielisyyssuuntautuneisuus ehkä säikäyttää!

Vinkki: Piipittimellä on julkinen profiilihakemisto, johon voi listautua laittamalla päälle Asetukset -> Profiili -> Listaa tämä tili hakemistoon. Piipittimen ulkopuoliset käyttajät voivat helposti selata tuolta piipittäjiä joita seurata!

Piipityskokemuksen parantamiseksi kannattaa tosiaan seurata paljon porukkaa, ja myöhemmin unfollowata niitä jotka kaduttaa. Piipittimen ulkopuolelta postauksia päätyy tänne vain silloin, kun joku täällä seuraa niitä! Takaisin followaaminen on hyvin yleistä mastodonissa, joten tällä saa kans omiakin seuraajia :)

@FediFollows on hyvä tili josta löytää seurattavaa, kuten myös Trunk: communitywiki.org/trunk

Piipitin

Suomalaisille vasemmistolaisille suunnattu mastodon instanssi, minkä pointtina on avata fediverseenkin paikka meille goblineille, jotka ollaan paossa Twitteristä!