Nyt pitäisi olla kaiken median siirretty, joten Piipittimen pitäisi olla taas kaikin puolin toiminnallinen. Jorttausprosessi valmis.

Näytä ketju

Kuvien ym. kanssa voi vielä olla ongelmia, kun meidän mediat siirtyy Jortageen. Aloitin siirron jonkin aikaa klo 22 jälkeen, ja nyt on ~6700 / 124180 tiedostosta siirretty, joten todennäköisesti median voisi odottaa toimivan taas kunnolla vasta huomenna.

Näytä ketju

Piipitin käyttää nyt Jortagea kuvien ja muiden median tallennustilana! Jortagen Storage Pool on fediversen instanssien mediaa varten luotu palvelu, johon instanssit voivat laittaa omat mediansa, ja hakea muiden mediat sieltä. Kun useampi instanssi käyttää samaa tallennuspalvelua, kaikki säästää rahaa, koska kaikkien ei tarvitse pitää toistensa medioista kopioita.

Jortage ei maksa meille mitään, mutta jos haluat auttaa operaation rahoituksessa, niin täältä löytyy linkit: jortage.com/

Teen piipittimen kanssa vähän ylläpitohommia klo 22, jolloin huonolla tuurilla sivut saattavat olla hetken alhaalla. Kuvat ja videot eivät myöskään ole välttämättä saatavilla jonkin aikaa klo 22 jälkeen, koska ne siirretään uuteen paikkaan. Muuten ei pitäisi tulla erityisemmin häiriötä piipittämiseen.

@aqunt Naww, hauskaa hommaa kun ei työksi joudu tekemään. Paitsi siltä osin kun se muita häiritsee, mutta toivottavasti monella ei ollut suuri palo postata tänään aamulla :blob_peak:

Tämän tilanloppumisongelman olisi siis pitänyt ratketa automaattisella siivoamisprosessilla, jonka viime downtimen aikana laitoin kasaan, mutta se ilmeisesti lopetti toimintansa jossain välissä. Selvittelen asiaa.

Näytä ketju

...Ja nyt piipitin on taas käynnissä noin kuuden tunnin downtimen jälkeen. Pahoittelut taas downtimestä, sama syy kuin viimeksi, levy tuli täyteen. En ole ihan varma vielä syystä, mutta nyt ainakin järjestän itselleni hälytyksen *ennen* tilan loppumista :blobcat_drink:

@rytmis @prettyhuman @kybernoita Hetzner tässä tapauksessa, pitäisi selvitellä jos heillä on vastaava palvelu.

Tai jaksautua pystyttämään sellainen itse tuonne palvelimelle 😄

@rytmis @prettyhuman @kybernoita En ollut tietoinen, hyvä tietää! Laitoin kirjanmerkiksi niin tulee selvitettyä myöhemmin tarkemmin. Ei vielä tosin erityisen tarpeellinen Piipittimelle, nyt on aika hyvin tilaa kun vain 7pv edestä säilytetään remote mediaa.

Neon buustasi

@neon must on oikeesti mukava että tää on niin ruohonjuurihommaa että ongelmat on tätä luokkaa. Tällä yksinkertaisuudella on joku semmonen raikkaan viattomuuden fiilis, että tässä ei ole taustalla joku nimetön kasvoton korporaatio jolle olisin vain ja ainoastaan vapaata riistaa. Ihanaa 🥰

@prettyhuman Paljon mielummin tuhat palvelinta joilla jokasella on vapaaehtoinen ruorissa kuin yksi sadantuhannen käyttajän palvelin joka ei ehdi hoitamaan asioita inhimillisellä otteella!

👀 mastodon.social

Neon buustasi

@neon Olin kans töissä tähän aikaan. Tätä jo vähän odotettiinkin ja tälle oltiin osittain valmistauduttu sähköpostia lähettämällä palveluihin joista vois saada apua, mut nepä ei oo vielä vastanneet :cheh:

Piipitin oli alhaalla tietääkseni 18:05 alkaen tänään, ja 19:20 takaisin käytettävissä, pahoittelut! En ihan heti huomannut, kun olin töissä vielä seitsemään asti. Syynä oli palvelimen kovalevyn täyttyminen. Korjauksena poistin palvelimelta ulkoista mediaa, eli kuvia, videoita, jne. piipittimen ulkopuolelta. Tämän ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa piipittimen selauskokemukseen erityisemmin. Jos huomaat ongelmia niin replyä vaan!

@BlizzieM Tällästen takia ite tykkään kun ohjelmilla on selkeitä "major" versioita joita ylläpidetään bugifixeillä ym. pitempään, mahdollistaa esimerkiks opettamisen ilman että opetettava työkalu vaihtuu alta.

Kai se on Unitynki joissain versioissa niin, mut jotenkin ei tunnu hirveen tuetulta käyttää enää 2018:ta...

@BioHumanisti Ymmärtääkseni "toot" on myöskin (erityisesti briteissä?) peräpäästä kuuluva ääni, jonka takia se mielestäni vastaakin toottia paremmin :D

@BioHumanisti "Prööt" vastaa mielestäni hyvin "toot" sanan mielikuvaa, ottaen huomioon kuinka paljon tuo "toot" on saanut negatiivista palautetta tosikoilta.

@snailkane Asetuksista voi laittaa "slow moden" päälle joka toimii ymmärtääkseni noin. En ole itse käyttänyt, niin en tiedä onko se ihan samanlainen.

@BlizzieM Ei sillä, olin ihan amatööri itsekin, mutta kertoo ehkä enemmän youtube tutoriaalien hyödyllisyydestä kurssiasetelmassa :blobcat_peak:

@BlizzieM Tulee mieleen pelikurssit joita opetin lukiolaisille, ja senkin kurssin myöhemmissä versioissa päädyin itse luennoimaan koska random ilmaset tutoriaalit oli mitä oli.

Voi tätä opetuksen tasoa :oh_no:

Näytä vanhempi
Piipitin

Suomalaisille vasemmistolaisille suunnattu mastodon instanssi, minkä pointtina on avata fediverseenkin paikka meille goblineille, jotka ollaan paossa Twitteristä!