Piipitin oli alhaalla tietääkseni 18:05 alkaen tänään, ja 19:20 takaisin käytettävissä, pahoittelut! En ihan heti huomannut, kun olin töissä vielä seitsemään asti. Syynä oli palvelimen kovalevyn täyttyminen. Korjauksena poistin palvelimelta ulkoista mediaa, eli kuvia, videoita, jne. piipittimen ulkopuolelta. Tämän ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa piipittimen selauskokemukseen erityisemmin. Jos huomaat ongelmia niin replyä vaan!

Seuraa

@neon must on oikeesti mukava että tää on niin ruohonjuurihommaa että ongelmat on tätä luokkaa. Tällä yksinkertaisuudella on joku semmonen raikkaan viattomuuden fiilis, että tässä ei ole taustalla joku nimetön kasvoton korporaatio jolle olisin vain ja ainoastaan vapaata riistaa. Ihanaa 🥰

· · Web · 1 · 1 · 4

@prettyhuman Paljon mielummin tuhat palvelinta joilla jokasella on vapaaehtoinen ruorissa kuin yksi sadantuhannen käyttajän palvelin joka ei ehdi hoitamaan asioita inhimillisellä otteella!

👀 mastodon.social

@neon @prettyhuman @kybernoita Olette luultavasti tietoisia tästä ketjusta jo, mutta siltä varalta että ette ole: github.com/mastodon/mastodon/i

(Törmäsin joskus pari viikkoa taaksepäin mastodon-metakeskustelussa)

@rytmis @prettyhuman @kybernoita En ollut tietoinen, hyvä tietää! Laitoin kirjanmerkiksi niin tulee selvitettyä myöhemmin tarkemmin. Ei vielä tosin erityisen tarpeellinen Piipittimelle, nyt on aika hyvin tilaa kun vain 7pv edestä säilytetään remote mediaa.

@neon @prettyhuman @kybernoita Sisäinen IT-peikkoni miettii myös, että jos hostausalustana on EC2, CloudWatchilla saa varmaan tehtyä disk space alertin (caveat: teen itse lähinnä Azureen joten AWS-magiikka ei ole ihan niin tuttua)

@rytmis @prettyhuman @kybernoita Hetzner tässä tapauksessa, pitäisi selvitellä jos heillä on vastaava palvelu.

Tai jaksautua pystyttämään sellainen itse tuonne palvelimelle 😄

@neon @kybernoita Noita pilvialustojen hallintavehkeitä saa muuten usein myös onpremiin--jos harrastuneisuus riittää, voi siis asentaa CloudWatch-agentin sinne Hetzner-palvelimelle ja sen jälkeen tunkata vahtihommelit AWS:n kautta. Saattais olla että mahtuisi jopa free tieriin hinnoittelussa 🤔

(Lopetan enimmän pyytämättömän viisastelun tähän. 😶 )

@rytmis @neon Nyt vähän paistaa miesselittäminen ilmotusluonnolliseen asiaan :cheh:

Oon siis harrastanut ohjelmointihommia ja sysadminointia 15 vuotta, eiköhän tää tästä. Jos me tarvitaan jotain diskspace-alerttia nii sen saa todennäkösesti yksinkertasella cronillakin. Kiitän kuitenki linkistä, mutta Amazoniin, Googleen tai Microsoftiin en kyllä koske pitkällä tikullakaan vaikka olis elämä siitä kiinni. :salute: Noita vahtihommeleitaki on paljon avoimella lähdekoodillakin saatavilla kuitenkin.

@kybernoita @neon Joo, yritin välttää sitä, anteeksi. 🙈 Mulla on aina hirveä tarve yrittää olla avuksi, ja sitten kun ei tiedä toisten taustoja, menee helposti spleinaamiseksi.

@rytmis @neon @prettyhuman @kybernoita menee vähän sivuraiteelle, mutta mä olen omalla palvelimellani (jossa mulla ei muuten edes ole pääsyä komentoriville) pitänyt yllä sellaista käytäntöä, että kun käyttäjämäärä alkaa lähestyä sataa, poistan manuaalisesti käyttäjätilit, joita ei ole käytetty kertaakaan ja jotka on yli puoli vuotta vanhoja, ja jos oikein tiukalta alkaa näyttää, niin ilmoitan yli puoli vuotta vanhoille vähän käytetyille tileille, että kuukauden jälkeen poistan jos eivät käytä.

Kirjaudu sisään osallistuaksesi keskusteluun
Piipitin

Suomalaisille vasemmistolaisille suunnattu mastodon instanssi, minkä pointtina on avata fediverseenkin paikka meille goblineille, jotka ollaan paossa Twitteristä!